Specialen 2007

Tollarspecialen 2007


Puh! Årets happening är förbi! I år fick Annika sitta hemma och vakta valplådan, medan vi som var på plats gjorde vårt bästa att levandegöra Specialen med samtal och SMS. Stort tack till alla valpköpare som hade möjlighet att vara på plats och servera Annika och mig en härlig upplevelse! Stort tack också till alla entusiaster över hela landet, som gjorde att det överhuvudtaget blev en Special i år!


Om ni tycker att bildutbudet är magert och suddigt, så har ni helt rätt. Vem kan hålla avtryckarfingret redo och i styr en så här nervdallrande och resultatfylld helg?! Jag har dock besparat er de värsta alstren...

Kea, Martina, Vilda, Mariette, Twist, Sanna, Sniffa, Jan, Doglas, Anna, Kiwi, Malin, Keno, Kerstin, Musse,

Trolla, Mari, Mira, Carola, Leo. På bilden fattas Linda och Banjo, Kurt och Bonzo och Johanna och Tico


Stort tack till alla er som hade möjlighet att komma!


Fredagen


Redan på fredagen var flera av våra hundar i farten. På Working testet startade Tico, Twist, Doglas, Vilda och Keno i unghundsklassen och Trolla och Musse i nybörjarklassen. Orm var också anmäld, men jag vald att stryka honom och istället ägna mig åt att vara åskådare. Alla skötte sig med den äran och Doglas, Keno, Vilda och Twist kvalificerade sig för lördagens jaktprov. Unghundsklassens Working test vanns av Riverbreeze Red Sensei Chasu och nybörjarklassen av Riverbreeze Tickling Heart, stort grattis!


Twist och Mariette till vänster, Doglas och Jan till höger

Kerstin och Musse

På agilitybanan representerades vi av Banjo. Banjo hade en kul stund, men lämnade inga avtryck i startlistan. Men nästa år, då.... Årets agilitytollare blev Chippens träningskompisar Maria och Wilma (Foxy Farm's Lahaina), strot grattis! Therese har lovat att hon och Chippen skall ge dem en match om titeln nästa år...


Sist ut på dagen var lydnadshundarna, fem stycken startade från oss. Bonzo, Sniffa och Keno startade i ettan, Trolla och Musse i tvåan och Kiwi i trean. Alla skötte sig med den äran, även om Sniffa hade oturen att dra på sig någon nolla.


Platsliggning i lydnadsklass I. Det är Bonzo som ligger med huvudet i backen och Sniffa som ligger näst längst bort.


Lydnadsklass I, 29 startande

Keno, första pris, 179,5 p, åttonde plats

Bonzo, första pris, 168 p, elfte plats

Sniffa, tredje pris, 137 p, tjugoandra plats


Lydnadsklass II, 9 startande

Musse, första pris, 195,5 p, första plats och en poäng från titeln Årets Lydnadstollare!

Trolla, första pris, 169 p, fjärde plats


Lydnadsklass III, 5 starter

Kiwi, första pris,259 p, första plats


Titeln Årets lydnadstollare tillföll Agildes Dreamcatcher, som fick hela 196,5 poäng i lydnadsklass I. Stort grattis!


Bonzo och Kurt i lydnadsklass I

 Mari och Trolla i lydnadsklass II

Lördagen


Om det är nervöst att starta själv, så är det ingenting emot hur det är att stå vid "ringside"... Under lördagen var det bara jaktprov som gällde och jag hade fem adepter att följa. Förutom Doglas, Keno, Twist och Vilda som fixat sin biljett på lördagen, så var Sniffa var direktkvalificerad. Även barnbarnen Tollartrollets Ametist och Tollarbos Kuta Lira Banjo, båda efter Banjo, hade kvalificerat sig till unghundsklassen och i nybörjarklassen var Molles son Tollarbos Flipp Molleson kvalificerad. Sniffa var först ut och gjorde en strålande start, där hon satte ribban för dagen! Och jag hade inte behövt vara så nervös som jag var - alla skötte sig med den äran och samtliga våra valpar blev placerade! Ojojoj, jag svävade som på moln... Även barnbarnet Kuta blev godkänt i unghundskalssen och Flipp i nybörjarklassen, där även pappan till kull 8, Lönnlövets Toffee blev godkänd och i Mästarklassen blev pappan till kull 6, Webley's Gibli, godkänd, liksom Vildas matte Martinas andra hund, Aktivivas Cinderella de Mox, "Ella". Ella vann dessutom Mästarklassen! Stort grattis, både till Martina och Ella och till Sniffas matte Sanna, som fött upp Ella!


Sanna och Sniffa


Twist och Mariette


Doglas och Jan, Malin och Keno och Sanna som försöker filma Martina och Vildas vattenarbete


På kvällen var det prisutdelning för jakten. Lagom till den dök Carola och Leo upp, jätteskoj!


På bilderna syns alla som deltog i unghundsklassen på jaktprovet:

Prislistan för unghundsklassen såg ut så här:


1. Agrosofens Menuetta

2. Tollarbos Kuta Lira Banjo (som har just Banjo som pappa)

3. Agrosofens Baletta

4. Agrosofens Bolero

5. Agrosofens Calypso

6. Lönnlövets Kalori

7. Digby Tollers Power King

8. Agrosofens Marsipan Konfekt


Helt enkelt fantastiska prestationer av våra valpköpare!


                 Vinnare av unghundsklassen, Sanna och Sniffa och vinnaren av mästarklassen, Martina och Ella!


Lördagen avslutades med gemensam grillning utanför vandrarhemmen på Tånga hed.


Söndagen


Söndagen var utställningsdag. I unghundsklass hanar deltog Twist och Doglas. Eftersom utställningen var inofficiell så gjordes ingen kvalitetsbedömning, utan hundarna fick hp och placerades. Både Twist och Doglas fick hp, men blev oplacerade. En som vann däremot, men i juiorklassen för hanar, var Banjosonen Tollarbos Milton Lira Banjo, grattis! Vilda var med i unghundsklassen för tikar, men blev ej placerad. Sniffa fick hp och kom fyra i tikarnas jaktklass.Twist


Doglas


I klassen för hundar med diskvalificerande fel var Tico vår representant. Det var såå nära att de knep första platsen, men den här gången fick det bli en hedrande andra plats, efter halvbrodern Duck Tail's Country Doc.I veteranklassen mötte vi en kär gammal bekant - Rödahunds And-Isak, 15 år + och still going strong! Han är ju både Idas bror och morfar till Etta, så han ligger oss naturligtvis varmt om hjärtat...Trolla och Musse var våra representanter i tikarnas championklass. Det hela slutade med Trolla på första och Musse på sjätte plats! I bästa tikklassen kom sedan Trolla på tredje plats!


Trolla


Finalerna i stora ringen inleddes med barn med hund. Kiwis lillmatte Aleksandra var anmäld dit. Aleksandra gjorde en finfin presentation och kom på andra plats!Våra pålitliga valpköpare såg till att vi blev representerade med en uppfödargrupp i finalringen. Gruppen bestod av Twist, Sniffa, Musse och Trolla och slutade på en mycket hedrande femte plats! Vann gjorde Foxy Farm's kennel, grattis!BIS på Tollarspecialen 2007 blev veterantiken Foxy Farm's Lahaina, som ju även blev Årets Agilitytollare, stort grattis! BIM blev unghunden Working Beauty's Excellent Energy, stort grattis även till honom!


Till sist var det dags för dagens höjdpunkt, i alla fall ur vår synvinkel, Juniortollarmästartiteln skulle utdelas! Nedan kan du se de pristagare, som även var anmälda till utställningen: Sanna och Sniffa, Karin och Kuta, Vilda som visades av Kerstin Lindwall (tack!), Mariette och Twist, Åsa och Piper och Jan och Doglas.Det var väldigt spännande, men till sist visade det sig att Sniffa knep titeln! Stort grattis till Sanna och Sniffa! Tvåa blev Twist, trea Kuta, fyra Vilda, femma Piper och sexa Doglas! Gissa om vi var stolta - fyra av sex i kampen om Juniortollarmästartiteln kom från oss!


Årets Juniortollarmästarinnor!


Ettan och tvåan, Sniffa och Twist, firar med ett syskonbus!


Det var inte utan att man kände sig stolt även i Mästarklassen, vann gjorde nämligen Martina med Aktiviva's Cinderella de Mox, stort grattis till den välfötjänta segern! På en hedrande sjätte plats kom Doglas pappa, Webley's Gibli, grattis även till honom!


Sedan var det faktiskt slut. Utställningsområdet tömdes snabbt och det var inte utan att bilden nedan kan få symbolisera hur man känner sig efter en sådan här intensiv helg...


TACK! Från en trött - men lycklig - uppfödare