Specialen 2013

Agrosofer på Tollarspecialen 2013


Som vanligt - fantasitskt roligt!!! Och som vanligt - massor av resultat... Tack alla valpköpare för att ni fortsätter att skämma bort oss!!! Specialen började för vår del redan på torsdagen, uppladdning med Agrosofenmiddag på torsdag kväll har blivit tradition. I år var vi nästan 40 personer!


Stort tack till Tippas matte Johanna som tagit alla bilder (utom den nedan) på sidan!


Och som vanligt - stort tack till arrangörerna och alla funktionärer som gjorde hela evenemanget möjligt!


Fredagen


Fredagen inleddes med nybörjarklass, öppenklass och elitklass tollingprov, Working test och agility.


I fredagens nybörjarklass startade Rasa, Märta och Twiggis, i öppenklass unghundarna Tya och Visa, elitklass Sniffa, Twist, Spex, Doglas och Arrac. Tuva och Impa som blev uppflyttade till elitklass helgen innan var reserver, men fick tyvärr inte starta. Det var otroligt många nollor under helgen, de som gick till pris från oss var Märta, som tog en trea i nybörjarklass och i elitklassen tog Twist en etta, Sniffa en tvåa och Doglas en trea. Kul att fem av tolv hundar i elitklassen var agrosofer!


På Working testet hade Gismo och Fino en trevlig dag i nybörjarrutan.


På agilityplanen deltog både Pixie och Glada med liv och lust. Men i agility diskar man sig lätt och det hände båda två.Lördag


Även på lördagen var det nybörjarklass och öppenklass tollingprov samt lydnad. I nybörjarklassen hade vi inga startande under lördagen, men i öppenklassen deltog Glada, Gnista, Toppen och Keno. Toppen och Keno fick varsin trea.


Förutom våra egna hundar, så kunde vi glädjas åt att Lönnlövets Hasta "Asta", som skall bli mamma till en av våra kommande kullar, tog steget upp i elitklass genom att ta helgens enda etta med hp i ökl! Och Mirakel som skall bli pappa till en av de andra kullarna tog ett andra pris i elitklass och blev placerad som nummer fyra i kampen om Tollarmästartiteln.


Pristagare nkl

1:a pris med hp: Suncatcher's Wonder-Worker

1:a pris: Inlicios 6th Sense, Kilobyte vom Lech-Toller Nest, Pandora vom Lech-Toller Nest

2:a pris: Fägrings Salty Moonlight, Hunter's Moonlight Arcadian Kjuna, Hunter's Moonlight Flying Tassa

3:e pris: Agrosofens Sockerärta, Andrummets Fisk, Portstar's Boomer of Boston, Qourageous Quicksilver vom Lech-Toller Nest, Tollartrollets Triumph


Pristagare ökl

1:a pris med hp: Lönnlövets Hasta

1:a pris: Hunter's Moonlight Bluebell Gwendolyne,Hunter's Moonlight Caylee vom Lech-Toller Nest, Imdarwinjr, Lönnlövets Spurta

2:a pris: Blazing Fowler's Apache, Foxgrove's Moonlight Gunner, Jones Juwel vom Lech-Toller Nest, Numa Mountain Hunter vom Lech-Toller Nest, Quatermain vom Lech-Toller Nest, Tollarbos Vilde von Ducke

3:e pris: Agrosofens Bolero, Agrosofens Fiinlir, Aktiviva's Primero d'Nash, Foxgrove's Naughty Red Addict, Fägrings Salty Chinook, Hunter's Moonlight Canadian Renard, Inlicios 7th Heaven, Lönnlövets Snoddas, Mic Mac Hunter's Flassh Solo, Redadict Dandy Duck, River Fox Gusa af Gine, Vildandens Atlas af Snoddax


Pristagare ekl

1:a pris: Agrosofens Calypso, Nova Bella vom Lech-Toller Nest

2:a pris: Agrosofens Menuetta, Kanadickens John Dory of Mafli, Riverbreeze Tickling Pearl

3:e pris: Agrosofens Marsipan Konfekt, Lönnlövets Nässla


På lördagens lydnad deltog fyra ekipage från oss. I klass I tävlade Tippa, i tvåan Frosta och i elitklass Triss, Rasa och Spex. Ingen fick första pris, men en hel del träningsinformation fick alla med sig hem!


Söndag


Söndag var i vanlig ordning vikt för utställning och det brukar bli en väldigt lång och intensiv dag med flackande mellan ringarna! Inte heller i år hade vi några valpar med, utan de yngsta gick i juniorklassen. I tikarnas juniorring deltog Viva och i hanarnas Mixer och Zeb. Ingen av dem fick dock hp.  I unghundsklassen var vi representerade av Gallas bland hanarna och Märta och Twiggis bland tikarna. Märta och Gallas fick hp, Gallas blev placerad som nummer sex medan Märta slog till och blev bästa juniortik!


I klassen för hundar med Diskvalificerande fel deltog Isaac i hanringen och Pixie och Tippa i tikringen. Isaac blev oplacerad, medan Pixie kom tvåa och Tippa trea av tikarna.I hanarnas jaktklass var Toppen och Doglas med. Båda fick hp, men blev oplacerade. I tikarnas jaktklass deltog Tuva, Impa och Tya. Tuva och Impa fick hp, men blev inte placerade. Spex och Twist deltog i hanarnas Championklass, båda fick hp och Twist placerades som nummer två och Spex som nummer tre. Sniffa deltog i tikarnas Championklass, fick hp, men placerades inte. Toppa var med i tikarnas seniorklassen, fick hp och blev placerad som nummer två!


I finalringen blev Märta BIS unghund och Twist BIS Svensk Champion med jaktmerit samt Årets Tollingjaktprovsmeriterade och Spex blev Årets Jaktprovsmeriterade. Spex blev även 4:e bästa hane. Vår uppfödargrupp, bestående av Spex, Twist, Sniffa och Märta blev BIS! Kul att notera att tre av hundarna är SE UCH och går i elitklass och den tredje är unghund och har cert och en etta i nybörjarklass!


Junis avelsgrupp bestående av Gallas, Tya, Twiggis och Märta, kom på tredje plats.BIS blev Atago the Spirit of Heyoka och BIM Agildes Glorius Prix d'Hobbe, stort grattis!!!


Mästartitlarna då? Juniortollarmästare blev Hunter's Moonlight Flying Tassa och Maria Lindén, grattis!!! Märta blev placerad på en hedrande sjunde plats. I  Mästarklassen slog Twist till och blev Tollarmästare för andra gången! Grattis!!!Juniortollarmästare

1. Hunter's Moonlight Flying Tassa

2. Quatermain vom Lech-Toller Nest

3. Pandora vom Lech-Toller Nest

4. Fägrings Salty Moonlight

5. Andrummets Fisk

6. Quorageous Quicksilver vom Lech-Toller Nest

7. Agrosofens Sockerärta


Tollarmästare

1. Agrosofens Calypso

2. Nova Bella vom Lech-Toller Nest

3. Riverbreeze Tickling Pearl

4. Kanadickens John Dory of Mafli

5. Agrosofens Menuetta

6. Lönnlövets Nässla

7. Agrosofens Marsipan Konfekt


Avslutningsvis vill vi även i år skicka ett stort TACK till både arrangörerna och till våra fantastiska valpköpare som gjorde denna underbara tollarfest möjlig!